ГоловнаНовини ЖКГНовини ЖКГНа комунальних підприємствах у Криму вирішили «поставити хрест»

На комунальних підприємствах у Криму вирішили «поставити хрест»

У Криму взялися за ліквідацію комунальних підприємств. Зокрема, така ситуація склалася в Алушті. Місцева влада має на меті найближчим часом запустити процес. Ліквідація не зачепить лише сільські комунальні підприємства, за якими числиться заборгованість.

В Алушті планується ліквідація міських комунальних підприємств, точніше, початок цього процесу. Відповідне рішення було прийняте в ході засідання сесії місцевої міської ради, - повідомляють «Новини Криму».

«Ми виносимо на розгляд питання про ліквідацію міських підприємств. У понеділок проведено розширену нараду, на яку запрошені керівники усіх комунальних підприємств Великої Алушти. Захід було проведено з єдиною метою: визначити стан фінансового, адміністративного та просто кількісного складу таких підприємств.

В ході роботи з'ясувалося, що ми можемо наразі вільно приймати рішення про ліквідацію тільки міських підприємств», - пояснила голова міськради Галина Огнєва.

Сільські комунальні підприємства не будуть ліквідовані через наявність заборгованостей. Представники податкової служби пояснили, що робота ліквідаційних комісій може бути розпочата тільки після того, як підприємства впораються зі своїми адміністративними і фінансовими проблемами.

Рішення щодо ліквідації сільських комунальних підприємств буде розглянуто на одному з найближчих засідань міськради.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, в Києві також хочуть зменшити кількість комунальних підприємств. Під скорочення потраплять компанії, які займаються утриманням житлових будинків та прибудинкових територій.

 
Коментарі (0)