ГоловнаНовини ЖКГАльтернативна енергетикаНа Кіотські гроші у Чорнобилі збудують СЕС

На Кіотські гроші у Чорнобилі збудують СЕС

У рамках виконання зобов’язань України за Кіотським протоколом та “Енергетичної стратегії України до 2030 року” у Чорнобилі буде зведено сонячну електростанцію

Посол Іспанії в Україні, представники Міністерства екології та природних ресурсів, керівництво Державного агентства України з управління зоною відчуження, а також інших профільних міністерств та підприємств системи ДАЗВ, відвідали зону відчуження, щоб оглянути потенційні майданчики для розміщення сонячних панелей.

Як повідомив під час візиту представник Мінприроди, у рамках виконання зобов’язань України за Кіотським протоколом та “Енергетичної стратегії України до 2030 року” у Чорнобилі буде зведено сонячну електростанцію. Для цього буде розчищено та реконструйовано асфальтно-бетонований майданчик на території спортивного стадіону, який наразі не використовується за призначенням. Відповідний проект спільно із зовнішніми експертами був підготовлений та представлений державним підприємством “Центр організаційно-технічного і інформаційного забезпечення управління зоною відчуження”.

“Використання відновлювальних джерел енергії є важливим напрямом енергетичної політики України і світу загалом. Зона відчуження як територія з обмеженою діяльністю людини і величезною площею є відповідним майданчиком для впровадження таких технологій. Тут збереглися електропередавальні потужності від Чорнобильської АЕС і багато потенційних майданчиків для розміщення об’єктів альтернативної енергетики”, – зазначив Голова ДАЗВ Віталій Петрук.

За словами директора департаменту з питань зміни клімату та збереження озонового шару Мінприроди Світлани Гринчук, впровадження проектів з відновлювальної енергетики демонструє світовій спільноті екологічний вектор розвитку України, якого вона дотримується відповідно до Паризької угоди та Стратегії низьковуглецевого розвитку. Фінансова підтримка таких проектів дозволить скоротити викиди парникових газів та сприятиме переходу до альтернативних джерел енергії.

Кошти на реалізацію цього проекту уже виділені за Кіотським протоколом. Післяознайомчого візиту Посол Іспанії в Україні також висловила зацікавленість у подальшому розвитку альтернативної енергетики у зоні відчуження, про це повідомляє Державне агенство України з управління зоною відчуження.

 

 
Коментарі (0)