ГоловнаНовини ЖКГПодіїНа Криворізькій ТЦ вже під час війни вкрали деталі для водонагрівачів на 130 млн гривень

На Криворізькій ТЦ вже під час війни вкрали деталі для водонагрівачів на 130 млн гривень

На Криворізькій АТ«Криворізька Теплоцентраль» під час війни вкрали деталі для водонагрівачів на 130 млн гривень. Мова йде про 1158 водонагрівачів, що були передані на баланс АТ«Криворізька Теплоцентраль»
На Криворізькій АТ«Криворізька Теплоцентраль» під час війни вкрали деталі для водонагрівачів на 130 млн гривень. Про це редакція 368.media дізналася із кримінальної справи за ст.191 КК, повідомляє "Україна Комунальна".
 
Мова йде про 1158 водонагрівачів, що були передані на баланс АТ«Криворізька Теплоцентраль» від КПТМ «Криворіжтепломережа».
 
Начальник відділу служби внутрішнього аудиту НАК «Нафтогаз Україна» заявив у поліцію про те, що останньою в ході проведення перевірки ТЦ виявлено факт привласнення матеріально-відповідальними особами майна. Мова йшла про латунні трубки, які зберігались в період часу з травня 2022 року по травень 2023 року, тобто в умовах воєнного стану.
 
"Під час проведення позапланової перевірки окремих питань фінансово-господарської діяльності ТЦ  з початку минулого року по теперішній час інвентаризаційною комісією АТ «Криворізька теплоцентраль» встановлено факт відсутності всіх складових внутрішньої частини, що складається латунних трубок у всіх 1128 водопідігрівачах", - говориться в повідомлені.
 
Вказане обладнання фактично належить КПТМ «Криворіжтепломережа» на праві власності. Вказані водонагрівачі були передані ДП «Криворізька теплоцентраль» у 2013 році, та використовувались до початку другого півріччя 2014 року.
 
Матеріальний збиток спричинено НАК «Нафтогаз Україна» як акціонеру АТ «Криворізька теплоцентраль» на суму приблизно 29,5 млн гривень. Розрахунок на даний час орієнтований, при обрахуванні якого використано поточну ринкову ціну кольорового металобрухту латуні вагою 196,5 т без врахування зносу.

Досудовим розслідуванням встановлено, що на підставі рішення виконавчого комітету Криворізької міської ради 2011 року здійснювалась передача майна КПТМ «Криворіжтепломережа» до ДП «Криворізька теплоцентраль», у тому числі водонагрівачів. Протоколом АТ «Криворізька теплоцентраль» №1 від 18 травня 2022 року прийнято рішення щодо демонтаж обладнання для приготування гарячої води та передання на склад відділу закупівель у зв`язку з тяжкою соціально-економічною ситуацією у суспільстві, спричиненою воєнною агресією рф. 

 
Коментарі (0)