ГоловнаНовини ЖКГПодіїНа Луганщині для учасників АТО зарезервовано понад 688 гектарів землі

На Луганщині для учасників АТО зарезервовано понад 688 гектарів землі

Головне управління Держгеокадастру у Луганській області забезпечує першочерговий порядок розгляду звернень учасників антитерористичної операції та членів родин загиблих воїнів щодо надання їм у власність земельних ділянок.
Головне управління Держгеокадастру у Луганській області забезпечує першочерговий порядок розгляду звернень учасників антитерористичної операції та членів родин загиблих воїнів щодо надання їм у власність земельних ділянок. Нині на території Луганської області для учасників АТО зарезервовано 688,03 га землі різного цільового призначення.
 
Станом на сьогодні до Головного управління Держгеокадастру у Луганській області надійшло 640 заяв від учасників АТО щодо отримання земельних ділянок у власність. За результатами їх розгляду Головним управлінням надано військовослужбовцям 474 дозволи на розроблення проектів землеустрою щодо відведення земель сільськогосподарського призначення державної власності загальною площею 837,8 гектара. Ділянки призначені переважно для ведення особистого селянського господарства.
 
Для 104 учасників антитерористичної операції  у Луганській області вже прийняті накази про затвердження проектів землеустрою та надання у власність земельних ділянок загальною площею 201,7 гектара.
 
Надання у власність земельних ділянок учасникам АТО здійснюється у порядку, визначеному статтею 118 Земельного кодексу України, за умови, що такий громадянин не скористався своїм правом на безоплатне отримання у власність земельної ділянки відповідного цільового призначення та надав документ, який посвідчує його участь в АТО.
 
На сайті Держгеокадастру розміщена покрокова схема дій для допомоги учасникам АТО та членам родин загиблих воїнів, котрі бажають отримати земельні ділянки.
 

 

 
Коментарі (0)