ГоловнаНовини ЖКГМіські проектиНа Луганщині можуть закрити єдиний пункт пропуску

На Луганщині можуть закрити єдиний пункт пропуску

Єдиний пункт пропуску, який діє на лінії розмежування у Луганській області можуть закрити. Це станеться, якщо бойовики і надалі вестимуть активні бойові дії. Крім цього, у регіоні посилять контроль за перетином «кордону».

У Луганській області можуть закрити єдиний пункт пропуску на лінії розмежування, який знаходиться в с. Родина. Крім цього, в регіоні посилять контроль над процесом перетину лінії розмежування для недопущення несанкціонованого перетину «кордону» пішоходами й транспортними засобами. Відповідне розпорядження підписав голова Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Геннадій Москаль, передає прес-служба губернатора регіону.  

Підписання цього документа зумовлене різкою активізацією бойової діяльності терористів та підвищення частоти обстрілів населених пунктів, які розташовані вздовж лінії розмежування на підконтрольній Україні території області.

«На сьогодні через лінію розмежування вогню, що проходить Луганською областю, діє тільки один пункт пропуску – в с.Родина (належить до м.Золоте). Цей пункт пропуску постійно обстрілюється бойовиками. Якщо с.Родина й далі обстрілюватимуть, цей пункт пропуску буде також закрито», - заявив очільник Луганської області Геннадій Москаль.

Так, військовослужбовцям доручено вжити заходів щодо недопущення несанкціонованого пропуску пішоходів через лінію зіткнення у напрямках зі Станиці Луганської та Щастя (контрольована Україною територія) в окупований Луганськ, від с.Лобачеве (на контрольованій Україною території) до окупованого с.Жовте, від Трьохізбенки (контрольована Україною територія) в окупований Слов’яносербськ.

До 28 травня також заплановано демонтувати напівзруйновану переправу через Сіверський Донець між Лобачевим і Жовтим, через яку намагаються переходити пішоходи та використовують конструкцію для переправлення товарів.

«Осіб, які намагатимуться несанкціоновано перетинати лінію розмежування, затримуватимуть і передаватимуть міліції для перевірки та притягнення до адміністративної відповідальності», зазначають у прес-службі губернатора області.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, на вихідних на Донбасі терористи продовжували руйнувати житловий фонд та інфраструктуру регіону. У Луганській області внаслідок обстрілів було перебито газопровід, а у Донецькій області бандформування обстріляли низку мирних населених пунктів.

 
Коментарі (0)