ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетикаНа Луганщині з'явилася унікальна електростанція

На Луганщині з'явилася унікальна електростанція

В Алчевську на ПАТ «АМК» відкрили газогенеруючу електростанцію комбінованого циклу, яка дозволить отримувати електроенергію з відходів виробництва.

На Алчевському металургійному комбінаті введено в експлуатацію перший енергоблок унікальної газогенеруючої електростанції комбінованого циклу потужністю 303 МВт. Про це «Україні Комунальній» повідомили у прес-службі Луганської облдержадміністрації.

Будівництво цієї електростанції – один з проектів, який дозволить використовувати відходи виробництва як вторинну сировину. Станція дозволяє отримувати електроенергію шляхом переробки газу металургійного та коксохімічного виробництв. В ОДА зазначають, що це перший об’єкт у своєму роді на території СНД.

У перспективі планується побудувати третю установку такої ж потужності. Станція призначена для утилізації практично всього обсягу газів ПАТ «АМК» і зможе забезпечити виробництво дешевої електроенергією. Два блоки електростанції дозволять виробляти близько 2,5 млрд КВт на годину електроенергії на рік.

Як зазначив генеральний директор ПАТ «АМК» Тарас Шевченко, загальна вартість проекту становить близько 675 млн дол. Він також уточнив, що гази, які будуть застосовуватися для виробництва електроенергії, зазвичай не використовуються.

За словами пана Шевченка, енергоблоки японского виробництва, і зможуть працювати на досить низькокалорійному паливі. Так, виробленої електроенергії «АМК» вистачить, щоб повністю забезпечити свої потреби.

Для виробництва 2,4 млрд КВт/годин електроенергії, яку вироблятиме електростанція, знадобилося б використовувати 1 млн тонн вугілля або 700 млн куб м природного газу. З часом АМК дозволить собі не використовувати ці ресурси. Також на підприємстві зазначають, що за допомогою електростанції буде зменшено викиди вуглецю на 2 млн тонн.

 
Коментарі (0)