ГоловнаНовини ЖКГОпалювальний сезон 2023-2024На мосту Патона стався черговий порив теплотраси

На мосту Патона стався черговий порив теплотраси

У Києві відбувся «сезонний» прорив труби на мосту імені Патона. Комунальні служби задіяли верхолазів для усунення пробоїни.

 

У Києві відбувся «сезонний» прорив труби на мосту імені Патона. Комунальні служби задіяли верхолазів для усунення пробоїни.

Прорив труби на мосту імені Патона останні роки стає регулярним "сезонним" явищем. Аналогічний випадок останній раз стався в липні 2020 року, ставши вже третій такий поломкою за півроку.

Вчора, 11 липня, в соціальних мережах з'явилися відеозаписи потужного струменя, яка пробилася з труби теплотраси на мосту імені Патона і обрушилася в води Дніпра. Прес-служба КП "Київтеплоенерго" повідомила, що поломка сталася о 18:30 в ході проходять гідравлічних випробувань, а для її усунення довелося задіяти верхолазів.

Відзначається також, що в цьому році випробування тепломережі почалися 5 липня. Такі заходи необхідні, щоб виявити слабкі місця трубопроводу до настання опалювального сезону. Зокрема, комунальники нагадали, що незважаючи на прориви тепломережі минулого літа, остання зима пройшла без аналогічних аварій. Сам же магістральний трубопровід був побудований ще в 1962 році і забезпечує поставку тепла в близько 200 житлових будинків на Русанівці та Березняках.

Нагадаємо, що раніше стали відомі подробиці плану реставрації моста Патона. Там планують зробити оновлення, які зроблять пересування по мосту комфортним для всіх: автомобілістів, велосипедистів, пішоходів і навіть пляжників.

 

 
Коментарі (0)