ГоловнаНовини ЖКГТранспортНа місцеву владу «повісять» відповідальність за дороги

На місцеву владу «повісять» відповідальність за дороги

Влада перекладе відповідальність за місцеві дороги на плечі місцевих органів самоврядування. Гроші та техніка для обслуговування шляхів також буде передана в регіони.

Місцеві органи влади будуть нести відповідальність за місцеві дороги. Для реалізації цього проекту вже розпочато процес реформування «Укравтодору». Також «на місця» буде передано гроші та техніку на утримання шляхів. Про це заявив Міністр інфраструктури Андрій Пивоварський, передає прес-служба Мінінфраструктури.

«Дороги місцевого значення відходять на місця, дороги республіканського – залишаються в управлінні державного органу, який буде створено з реорганізованого «Укравтодору». Місцеві органи влади будуть відповідати за місцеві дороги», - заявив Міністр.

Також заплановано створити спеціальний дорожній фонд, кошти з якого будуть направлятися виключно на дороги.

Крім цього, для покращення стану доріг в Україні, влада розробляє проект концесійної дороги. Пілотною версією платного автошляху стане «Львів-Краковець».

«Вже є дві зацікавлені іноземні сторони, щоб фінансувати цей проект», - заявив пан Пивоварський.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, місцева влада Дніпропетровська планує у цьому році «подарувати» міським вулицям кругленьку суму на нове дорожнє покриття. Крім цього запланована і реконструкція одного з мостів, проект ремонту якого було розроблено ще шість років тому.

 
Коментарі (0)