ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГКошти на субсидії можуть використати несповна

Кошти на субсидії можуть використати несповна

Чиновники розраховують, що виділені на субсидії бюджетні кошти не будуть використані повністю. Адже фінансування 24,5 мільярда гривень закладалося з урахуванням непередбачених ситуацій.

Сума в 24,5 млрд грн, передбачена урядом на субсидії на ЖКП, закладалася з урахуванням непередбачених ситуацій. Найімовірніше, ці кошти не будуть використані повністю. Про це заявив перший заступник Міністра соцполітики Василь Шевченко в інтерв'ю «УНІАН».

«Аналітично можна сказати, що при нинішній ціні на енергоносії всі кошти не будуть використані. Але якщо ціни на світових ринках енергоносіїв будуть коливатися, то, відповідно, будуть коливатися і витрати. Йде багато дискусій про демонополізацію ринку поставок газу та інших енергоносіїв. На демонополізацію потрібен деякий час, тому що це нові умови, нові постачальники. Крім того, економічна ситуація в країні залежить від того, що ми фактично знаходимося в стані війни. Це - чинники, які прогнозувати сьогодні достатньо складно, як і сказати, яка буде ціна. Якщо збережеться тенденція падіння цін на енергоносії, то, звичайно, стільки коштів не знадобиться. Якщо ми отримуємо іншу ситуацію на ринку енергоносіїв, то, відповідно, кошти будуть потрібні», – заявив перший заступник Міністра соцполітики.
 
За словами пана Шевченка, сума в 24,5 млрд грн (виділених урядом на субсидії на ЖКП) закладалася з урахуванням непередбачених ситуацій, щоб бюджет мав можливість при необхідності доплатити. 
 
«Втім, впевненості, що вся сума буде використана, немає. Надлишок коштів закладався, в тому числі, щоб громадяни не сумнівалися, що резерв коштів є і всі, хто звернеться, отримають субсидію», – додав Василь Шевченко.
 
 
Чиновник додав, що основні виплати будуть здійснені ближче до початку опалювального періоду.
 
«Ми зараз знаходимося в залежності від ціни на газ і від швидкості створення конкурентних умов на енергоринку. Успіх буде залежати від того, скільки у нас з'явиться нових постачальників енергоносіїв і як ця конкуренція буде розвиватися і регулювати ціни. Сума 24,5 млрд грн була закладена змінами до бюджету з розрахунком, що це буде 3-4 млн людей, які потребують підтримки», – сказав перший заступник Міністра.
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», приблизно кожен третій українець отримає субсидію на комунальні послуги. Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк очікує, що 4,5 млн пільг на ЖКП будуть призначені українським сім'ям до початку майбутнього опалювального сезону.
 
Коментарі (1)
Коля Пухов
23 Серпня 2015 p. 21:36
На днях українці отримали із собесів повідомлення про призначення субсидій приблизно такого змісту: "Поздоровляєм Вас, шановний добродію! Уряд України невтомно піклується про Вас, як і про усіх малозабезпечених, і надає Вам субсидію на ЖКП. Сума призначеної Вам субсидії: ноль грн. 0 коп."...