ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГНа Одещині можуть «підкинути» грошей на енергоефективні кредити

На Одещині можуть «підкинути» грошей на енергоефективні кредити

В Одеській області планують спрямувати щонайменше 200 тисяч гривень на реалізацію регіональної програми відшкодування частини відсотків за «теплими» кредитами.

В Одеській області розроблять регіональну програму відшкодування частини відсотків за «теплими» кредитами. Цього року до обласного бюджету внесуть зміни в частині спрямування коштів на погашення відсоткової ставки на енергоефективні заходи у житлових будинках в обсязі не менше 200 тис. грн. Про це «Україні Комунальній» повідомили в прес-службі Держенергоефективності.

«Всім відомо, що Агентство ще навесні започаткувало плідну співпрацю з місцевими органами влади в напрямку розробки регіональних програм відшкодування відсотків за кредитами на енергоефективні заходи. Вже працюють 34 програми. Ми не зупиняємося на досягнутому і сьогодні підписуємо меморандум про співпрацю в сфері енергоефективності житлових будинків з місцевою владою Одещини», - повідомив голова Держенергоефективності Сергій Савчук.
 
Пан Савчук зауважив, що зразковим регіоном, де населення найактивніше долучається до заходів з енергозбереження та бере «теплі» кредити, є Львівська область. 
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», на утеплення всього житлового фонду України потрібно 800 мільярдів гривень. З них тільки на термомодернізацію багатоповерхівок – щонайменше 400 мільярдів. Чиновники кажуть, – в уряду таких коштів немає.
 
Коментарі (0)