ГоловнаНовини ЖКГБлагоустрійВ Одеській області під ударом опинився Ленін

В Одеській області під ударом опинився Ленін

В Одеській області від нападів та саморуйнації страждають пам’ятники. Наразі правоохоронці розслідують інциденти щодо повалення та пошкодження пам’ятників Леніну.

На Одещині до Миколаївського райвідділу міліції надійшла інформація щодо пошкодження невідомою особою пам’ятника В.І.Леніну на території Андрієво-Іванівської сільради. Слідством Миколаївського РВ було розпочато кримінальне провадження за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.298 КК України. Втім, як зазначається, умисних ознак знищення пам’ятника не виявлено. Про це «Україні Комунальній» повідомили у прес-службі  ГУМВС в Одеській області. 

Зокрема, під час огляду місця події за участю спеціаліста відділу містобудування, архітектури та житлово-комунального господарства Миколаївської районної державної адміністрації та слідчо-оперативними діями встановлено, що внаслідок саморуйнування постаменту сталося падіння пам’ятника, в результаті чого він розколовся в місці склеювання частин. Попередніх ознак умисного знищення, руйнування чи псування пам’ятника не виявлено.

Наразі триває подальша перевірка, а тим часом, як повідомляє ТВІ, в Одеській області пошкодили ще один пам'ятник Леніну.
 
Як зазначають у Головному управлінні МВС України в Одеській області, повідомлення про псування монумента надійшло до міліції з міськради Березівки.
 
«Зловмисники облили пам'ятник, встановлений на території місцевого парку, чорною фарбою. Даній скульптурі – майже півстоліття», – кажуть у МВС.
 
За даним фактом розпочато кримінальне провадження за ст. 296 Кримінального кодексу України (хуліганство). Розшукуються підозрювані.
 
Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, в грудні 2013 у столиці на бульварі Шевченка навпроти Бессарабського ринку в ході масових демонстрацій було зруйновано пам’ятник Леніну. Наразі кияни визначаються, який об'єкт  замінить знесений пам'ятник. Зокрема,  на місці Леніна в Києві може з'явитися фонтан або клумба.
 
Коментарі (0)