ГоловнаНовини ЖКГАльтернативна енергетикаНа Одещині планують побудувати завод з виробництва біопалива

На Одещині планують побудувати завод з виробництва біопалива

Під час економічного Форуму Łódź–2022 обговорювались перспективи відновлення та розвитку Одеського регіону, взаємодію підприємств наших регіонів, можливості релокації бізнесу та підтримки нових проєктів

 

Під час економічного Форуму Łódź–2022 обговорювались перспективи відновлення та розвитку Одеського регіону, взаємодію підприємств наших регіонів, можливості релокації бізнесу та підтримки нових проєктів. Однією з головних тем було отримання обладнання для запуску пелетного заводу в області.

Про це повідомляє Агенція регіонального розвитку Одеської області.

"Для нас важливо розвивати відносини з міжнародною спільнотою у всіх сферах, створювати умови для ведення та розвитку бізнесу й інновацій згідно з вимогами європейських стандартів", — наголосила заступниця директора Агенції регіонального розвитку Одеської області Тетяна Берлим.

Це біопаливо, яке отримують із торфу, деревних відходів і відходів сільського господарства або з вугілля. Є гранулами циліндричної форми стандартних розмірів.

Паливні гранули — екологічно чисте паливо із вмістом золи не більше ніж 3%. При спалюванні гранул в атмосферу викидається рівно стільки СО2, скільки було поглинено рослиною під час росту. Гранули менш схильні до самозаймання, не містять пилу і спор, які можуть спричинити алергічну реакцію у людей.

Деревні гранули високої якості (білі й сірі) використовують для опалювання житлових будинків шляхом спалювання в невеликих гранульних котлах, печах і камінах або твердопаливних котлах. Темні гранули з великим вмістом кори спалюють у котлах більшої потужності з метою здобуття тепла та електроенергії для населених пунктів і промислових підприємств.

 

 

 
Коментарі (0)