ГоловнаНовини ЖКГУтилізація ТПВНа Одещині вирішили скоротити кількість звалищ уп’ятеро

На Одещині вирішили скоротити кількість звалищ уп’ятеро

В Одеській ОДА мають намір провести скорочення кількості звалищ в області.

В Одеській ОДА мають намір провести скорочення кількості звалищ в області.

Одеська облдержадміністрація провадить роботу зі скорочення кількості звалищ в області.

Про це йдеться в повідомленні "Інтерфакс-України" з посиланням на прес-службу ОДА.

 Наразі на території області налічується понад 600 звалищ, близько сотні з яких - незаконні. Найбільша кількість звалищ у Березівському, Тарутинському та Білгород-Дністровському районах.

У планах обладміністрації - скоротити кількість звалищ до п'яти на район.

"Перший крок ми вже зробили - інвентаризували всі звалища. Далі необхідно закрити незаконні звалища відходів, за це відповідають органи місцевого самоврядування, на території яких вони розташовані. Потім - оптимізація. В кожному районі має бути від трьох до п'яти паспортизованих сміттєзвалищ. Наприкінці - розробка пілотних проектів утилізації відходів на місцях", - наводить прес-служба слова в. о. директора департаменту житлово-комунального господарства та енергоефективності ОДА Антона Шалигайла.

Крім того, в прес-службі додали, що обладміністрація проводить переговори з інвесторами щодо будівництва сміттєпереробного заводу. Наразі є три пропозиції пілотних проектів. У планах - проведення тендера.

Раніше повідомлялося, що Львівська міськрада 35 млн євро у ЄБРР на сміттєпереробний завод.

Нагадаємо, Європейський банк реконструкції і розвитку оголосив конкурс з відбору компанії для першого етапу проекту "Тверді відходи Львова" загальною вартістю 35 млн євро.

Як повідомлялося раніше, 1 вересня у Львові збільшили тарифи на вивезення сміття для населення до 719-803 грн за тонну, втім ціна залежатиме від перевізника, який працює у тому чи іншому районі.

 

 
Коментарі (0)