ГоловнаНовини ЖКГБлагоустрійНа Полтавщині знищать сміттєві полігони

На Полтавщині знищать сміттєві полігони

Програма, що не має аналогів в Україні, буде реалізована на Полтавщині. Вона передбачає стовідсоткову переробку твердих побутових відходів без використання полігонів.

Програма, що не має аналогів в Україні, буде реалізована  на Полтавщині. Вона передбачає  стовідсоткову  переробку  твердих побутових відходів без використання полігонів.

Про це «У.К.» повідомили у прес-службі Полтавської ОДА.

Одним з вагомих кроків на шляху до побудови комплексу з переробки твердих побутових відходів стало підписання Меморандуму про співробітництво між облдержадміністрацією, обласною радою та фірмою-забудовником ТОВ «Технопарк Холдинг».

Як зазначив керівник ТОВ «Технопарк» Богдан Худик, було попередньо умовно розділено Полтавську область на чотири зони, у кожній з яких буде побудовано завод з переробки твердих побутових відходів. Робота над створенням одного з них вже розпочалася. Першими результати співпраці влади та ТОВ «Технопарк» відчують жителі Семенівського, Кобеляцького, Козельщинського, Глобинського районів та м. Комсомольськ. Побутові відходи, після їх збору направлятимуться на сортувальні станції, а вже потім на завод, де перероблятимуться абсолютно все: дерево, пластик, папір, скло метали і т. д.

Реалізація даного проекту не лише дозволить вирішити проблему переробки сміття, поліпшити екологічну ситуацію в області, а й забезпечити додаткові робочі місця. Зокрема, лише на першому заводі передбачено 1100 робочих місць.

Богдан Худик подякував обласній владі за продуктивну співпрацю, оскільки проблем у роботі не виникало.

«Хочу відзначити активність влади у цьому питанні. Уся робота проведена на високому рівні», - зауважив Богдан Худик.

 
Коментарі (0)