ГоловнаНовини ЖКГПодіїНа порталі Дія доступні чотири соціальні допомоги для сімей з дітьми

На порталі Дія доступні чотири соціальні допомоги для сімей з дітьми

Сервіс орієнтований на тих, хто вперше звертається за призначенням допомоги, або на тих, хто планує переоформлення у зв’язку з закінченням терміну призначення.
Упродовж 2023 року Міністерство соціальної політики активно працювало над удосконаленням системи підтримки для сімей з дітьми, зосереджуючись також і  на цифровізації виплат соціальної допомоги. Важливим кроком у цьому напрямку стала доступність чотирьох видів соціальної допомоги на порталі Дія, пише "Україна Комунальна".
 
Нагадуємо, що чотири допомоги, які доступні на порталі Дія - це не додаткові виплати. Сервіс орієнтований на тих, хто вперше звертається за призначенням допомоги, або на тих, хто планує переоформлення у зв’язку з закінченням терміну призначення.
 
Раніше для отримання цих послуг людям доводилося збирати велику кількість документів та відвідувати органи соціального захисту населення. Однак зараз, таку допомогу можна оформити дистанційно, не виходячи з дому.
 
Мова йде про такі види допомоги: 
 
- допомога при усиновленні дитини – для батьків, які усиновили дітей-сиріт або дітей, позбавлених батьківського піклування. 
 
- допомога людині, яка доглядає за хворою дитиною, якій не встановлено інвалідність, – для батьків, усиновлювачів, прийомних батьків, батьків-вихователів, опікуна, піклувальника, який доглядає за дитиною.
 
- допомога людям з інвалідністю з дитинства та дітям з інвалідністю, яка призначається на весь час інвалідності. 
 
- допомога на дитину одинокій матері або батьку – для одиноких усиновлювачів чи одиноких матерів або батьків, які не перебувають у шлюбі. 
 

Щоб скористатись такою можливістю громадянам потрібно авторизуватись на порталі Дія, перейти в меню «послуги», обрати опцію «заява на призначення допомоги», заповнити необхідні відомості, сформувати заяву та декларацію та підписати електронним підписом чи Дія.Підписом. Термін призначення допомог відбувається впродовж 10 днів з моменту звернення, а повідомлення про результат звернення надійде в особистий кабінет користувача на порталі Дія, або на електронну пошту.  

 
Коментарі (0)