ГоловнаНовини ЖКГТранспортНа Прикарпатті визначили найбільш проблемні дороги

На Прикарпатті визначили найбільш проблемні дороги

5 автомобільних мостів та 85 кілометрів дороги В Івано-Франківській області потребують негайного відновлення.

5 автомобільних мостів та 85 кілометрів дороги В Івано-Франківській області  потребують негайного відновлення.

В Івано-Франківській ОДА відбулася нарада з питань визначення найбільш проблемних ділянок доріг місцевого значення в області. Участь у її роботі взяли керівництво облдержадміністрації та обласної ради, голови районів, міст і об’єднаних територіальних громад.

Про це йдеться в повідомленні IA ZIK з посиланням на власні джерела.

За словами Олега Гончарука, в останні роки в області активно ремонтувалися автошляхи краю. Однак відновлення потребують тисячі кілометрів доріг місцевого значення, які вже з початку цього року передані на баланс обласних державних адміністрацій.

На сьогодні найбільшого капіталовкладення потребують автошляхи місцевого значення, які не ремонтувалися понад двадцять років. Їхня загальна протяжність 3200 кілометрів. На утримання і ремонт таких доріг область отримала 278 мільйонів гривень. 80 мільйонів буде спрямовано на середній ремонт цих автошляхів, ще 80 – на дрібний поточний ремонт. Окрім того, частина грошей буде направлена на утримання і експлуатацію доріг, ще частина – на повернення боргу за проведений у минулому році ремонт дорожнього покриття.

Наразі сформовано перелік найбільш проблемних ділянок доріг, – а це 85 км автошляхів, – де проведуть ремонти, вартість одного кілометра яких становитиме понад три мільйони гривень. Також заплановано відновлення п’яти автомобільних мостів, які перебувають в аварійному стані.

Нагадаємо, в Івано-Франківській області, у селищі Делятин, селяни перекривають рух у напрямку комплексу "Буковель" з вимогою відремонтувати місцеву дорогу Яблунів – Делятин.

Селяни Надвірнянського та Косівського районів перекривають проїзд транспорту у Делятині та селі Стопчатів  з 1 червня. Їх вимога - відремонтувати місцеву дорогу "Яблунів – Делятин". Активісти запевняють, що напрямок у 33 км не ремонтували роками, а тому проїзд цією дорогою триває понад 2 години.

4 червня з цього приводу заяву зробив голова Івано-Франківської ОДА Олег Гончарук. Він вважає, що ці "події засвідчують початок передвиборчої кампанії". Олег Гончарук закликав усіх активістів та представників влади "об’єднати зусилля для вирішення спільної проблеми" і при цьому "врахувати фінансові можливості держави і краю".

 

 
Коментарі (0)