ГоловнаНовини ЖКГОСББНа програму «теплих кредитів» додатково виділено 400 млн гривень

На програму «теплих кредитів» додатково виділено 400 млн гривень

Уряд виділив додаткових 400 мільйонів гривень на урядову програму з енергоефективності, яку в народі називають «теплими кредитами».
Уряд виділив додаткових 400 мільйонів гривень на урядову програму з енергоефективності, яку в народі називають «теплими кредитами». Цією безповоротною допомогою від Уряду на заміну газових котлів, утеплення помешкання, енергомодернізацію ОСББ можуть скористатися 80 тисяч українських сімей.
 
13,85 млн. грн. спрямовано на допомогу населенню на заміну котлів, 356,986 млн. грн.. – на утеплення індивідуальних домогосподарств, 29,164 млн. грн. – на енергоефективні заходи для ОСББ/ЖБК.
 
Скоро програма «теплих кредитів» запрацює у державних банках, через які Уряд надає населенню безповоротну допомогу на енергомодернізацію житла.  
 
За три роки дії урядової програми з енергоефективності безповоротну допомогу від держави на проведення енергоефективних заходів у своїх помешканнях отримали 280 тисяч українських сімей. 
 
Безповоротна грошова державна допомога населенню України надається через державні банки «Ощадбанк», «Укргазбанк», «Укрексімбанк» та «ПриватБанк»  у розмірі:
  •    20% безповоротної допомоги – на заміну газових котлів для населення.
  •    35% – для фізичних осіб на впровадження енергоефективних заходів (утеплення будинків, заміну вузлів обліку води та теплової енергії, встановлення вікон).
  •    40% – для ОСББ та ЖБК, як юридичних осіб, для проведення термомодернізації. Якщо у складі таких об’єднань є субсидіанти, то таке ОСББ чи ЖБК безповоротно отримає відшкодування до 70% коштів на проведення енергоефективних заходів. 
 
Коментарі (0)