ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетикаНа Південноукраїнській АЕС планують побудувати 4-й енергоблок

На Південноукраїнській АЕС планують побудувати 4-й енергоблок

Будівництво 4-го енергоблоку ЮУ АЕС була розпочато ще в 1987-році, проте, в 1989 було зупинено

Поки активісти та екологи намагаються відстояти Бузький Гард, частина якого енергетики планують затопити, піднявши рівень води в Олександрівському водосховищі до рівня 20,7м, в ДП «НАЕК« Енергоатом »озвучили плани будівництва 4-го енергоблоку Южно-Української АЕС.

Будівництво 4-го енергоблоку ЮУ АЕС була розпочато ще в 1987-році, проте, в 1989 було зупинено.

«Згідно з рішенням наради з капітального будівництва на наше прохання Київський інститут« Енергопроект »розробив дорожню карту будівництва нових замещающі енергоблоків АЕС України. Сама дорожня карта як типовий документ була оформлена і, відповідно, підписана першим віце-президентом - технічним директором НАЕК «Енергоатом» Олександром Шавлакова і президентом компанії Юрієм Недашковський. В рамках типової дорожньої карти. Тут розписані абсолютно всі роботи, які нам з Південно-Української станцією необхідно виконати, в тому числі на першому етапі, для того щоб Отримати вихідні дані для вибору реакторної установки. У 2018 року ми починаємо підготовчі роботи. І тоді у нас є абсолютна впевненість, що ми до 2033 року будемо мати новий працюючий енергоблок », - заявила Директор Дирекції з інвестицій та перспективного розвитку ДП« НАЕК «Енергоатом» Тетяна Амосова, повідомляє прес-служба Південно-Українського енергокомплексу.

Нагадаємо, на Південно-Українській АЕС працює три енергоблоки. Станція була введена в експлуатацію в 1982 році.

Термін експлуатації 1-го енергоблоку був продовжений до 2 грудня 2023, його проектний термін експлуатації закінчився в грудні 2013-го.

Проектний термін експлуатації 2-го енергоблоку закінчився 12 травня 2015 року, термін його експлуатації продовжено до 31 грудня 2025.

Проектний термін експлуатації 3-го енергоблоку - 10 лютий 2020 року. Природно плануються роботи по його продовженню.

 

 
Коментарі (0)