ГоловнаНовини ЖКГОпалювальний сезон 2023-2024На рахунки громад надійшло 22,03 млрд грн субвенції для компенсації різниці в тарифах

На рахунки громад надійшло 22,03 млрд грн субвенції для компенсації різниці в тарифах

Громади отримали з державного бюджету 22,03 мільярда гривень субвенції для компенсації різниці в тарифах, що спрямовується на погашення заборгованості підприємств теплопостачання за спожитий газ
Громади отримали з державного бюджету 22,03 мільярда гривень субвенції для компенсації різниці в тарифах, що спрямовується на погашення заборгованості підприємств теплопостачання за спожитий газ перед НАК «Нафтогаз» України, про це повідомила пресслужба Міністерства розвитку громад і територій.
 
«Борги перед підприємствами ТКЕ накопичувалися протягом багатьох років, проте проблема залишалася не розв’язаною, але цьогоріч ми розпочали процес. По-перше, визначено механізм реструктуризації боргів; по-друге, верифіковано та компенсовано різницю в тарифах. 22, 03 мільярда гривень вже — на рахунках громад. Гроші будуть спрямовані на погашення частини боргу за газ», – говориться у повідомлені.
 
Водночас продовжується робота Мінрегіону щодо включення підприємств ТКЕ і ВКГ до Реєстру підприємств, що беруть участь у процедурі врегулювання заборгованості.
 
Суми заборгованості з різниці в тарифах були визначені Територіальними комісіями для підприємств, які беруть участь в реструктуризації заборгованості.
 

Нагадаємо, вперше з початку опалювального сезону борги ТКЕ за газ для виробництва тепла зросли 30 листопада – на 89 мільйонів гривень. Протягом наступного тижня (до 7 грудня) заборгованість підвищилась ще на 135 млн грн. У відносних значеннях сукупний борг перед "Нафтогазом" з 30 листопада зріс на 0,4% - до 57,7 млрд грн (станом на 14 грудня). 

 
Коментарі (0)