ГоловнаНовини ЖКГЖитлоНа ремонт сумських будинків витратять десятки мільйонів

На ремонт сумських будинків витратять десятки мільйонів

У Сумах цьогоріч обіцяють відремонтувати майже 200 житлових будинків, в тому числі і будинків ОСББ. Окрім того, міська влада заявляє і про проведення ремонту ліфтів. Загалом на ці цілі буде витрачено маже 25 млн грн.

У Сумах цього року планують відремонтувати 180 багатоповерхових житлових будинків та понад 80 ліфтів майже за 25 млн грн. Про це повідомили у прес-службі Сумської міської ради.

«У переліку будинків значаться як колишньої комунальної власності, так і ті, де діють ОСББ. Перших – 170, сума ремонту по кожному складає від 40 тис. грн. до 1,2 млн грн. (види робіт різні). Загалом на ці потреби передбачено 24,6 млн. грн», - йдеться у повідомленні.

Зокрема, на капремонт будинків ОСББ буде направлено 3 млн грн. Всього планується відремонтувати 15 таких об’єктів. Сума витрат на роботи коливатиметься від 70 тис. грн. до 500 тис. грн.

«На капітальні ремонти пасажирських і вантажних ліфтів запланували на поточний рік 12,6 млн грн. За ці кошти мають намір реанімувати самі підйомники та ОДС», - наголосили у міськраді.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, на відбудову житла, яке постраждало від бойових дій території Донецької області, потрібно більше 350 млн грн. При цьому, сума не включає кошти на відновлення будинків у трьох населених пунктах регіону, де тривають бойові зіткнення.

 
Коментарі (0)