ГоловнаНовини ЖКГНовини ЖКГНа Рівненщині в 2011 році розробили 64 генплани

На Рівненщині в 2011 році розробили 64 генплани

Щоб всі населені пункти Рівненщини мали необхідну містобудівну документацію, необхідно 77 мільйонів 798 тисяч гривень.

16 із них вже затвердили місцеві ради, а 48 нині перебувають на стадії погодження, зауважив заступник голови облдержадміністрації Володимир Новак. 

Про це «У.К.»  повідомили у прес-службі Рівненської ОДА.

Крім того, 86 населених пунктів області вже мають топогеодезичні зйомки територій і почали виготовляти містобудівну документацію. Із них два міста обласного значення – Дубно й Острог.

Загалом на реалізацію програми, ініційованої головою облдержадміністрації Василем Берташем, торік в обласній казні зарезервували 600 тисяч гривень. Цими коштами скористалися ті населені пункти, які виділяли гроші для співфінансування з місцевих бюджетів. Відтак, на виготовлення містобудівної документації з бюджетів різного рівня торік виділили 3 мільйони 653 тисячі гривень. Ще на 236,5 тисячі гривень виконали підготовчі роботи, які профінансують цьогоріч.

Так, у 2012 році завершуватимуть розробку містобудівної документації у тих населених пунктах, де вже виконані вишукувальні роботи та зібрані й проаналізовані вихідні дані. За словами Володимира Новака, фахівці головного управління з питань будівництва та архітектури зібрали пропозиції районів і міст області на понад 7 мільйонів гривень.

Очільник області аргументуватиме необхідність виділення грошей для співфінансування як із обласної казни, так і звертатиметься до столиці. Адже містобудівна документація є основою розвитку кожного населеного пункту зокрема та області в цілому, резюмував Василь Берташ. Щоб всі населені пункти Рівненщини мали необхідну містобудівну документацію, необхідно 77 мільйонів 798 тисяч гривень.

Анна Недогибченко

 
Коментарі (0)