ГоловнаНовини ЖКГБудівництвоНа Рівненщині виростуть «дешеві» мікрорайони

На Рівненщині виростуть «дешеві» мікрорайони

Заступник голови облдержадміністрації Володимир Новак зауважив, що в усіх містах Рівненщини вже зарезервували землю для багатоповерхової забудови.

На цьому акцентував Міністр регіонального розвитку, будівництва і житлово-комунального господарства Анатолій Близнюк під час кущової наради в облдержадміністрації з представниками Волинської, Рівненської, Тернопільської і Хмельницької областей. Завдання місцевої влади – запропонувати площі з підведеними комунікаціями та знайти соціально відповідальний бізнес, який готовий будувати доступне житло, зазначив Анатолій Близнюк. 

Про це «У.К.» повідомили у прес-службі Рівненської ОДА. 

Водночас він пообіцяв розробити для таких забудовників систему державних заохочень, як то пільгове оподаткування. Таку пропозицію підтримали керівники будівельних фірм Рівненщини і Тернопільщини,  запевнивши Міністра, що за таких умов готові проектувати та зводити цілі мікрорайони з усією соціальною інфраструктурою. Вони презентували очільникові Мінрегіонбуду макети таких житлових комплексів. 

Заступник голови облдержадміністрації Володимир Новак зауважив, що в усіх містах Рівненщини вже зарезервували землю для багатоповерхової забудови. Так, в області є 17 ділянок площею понад 38 гектарів, які можуть стати будмайданчиками для фірм, котрі готові зводити доступне житло. Чотири з них в обласному центрі. Площі під цілі мікрорайони – це район МЖК і «Золотої підкови», резюмував Володимир Новак.

 
Коментарі (0)