ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняНа шельфі Чорного моря знайшли великі запаси газу

На шельфі Чорного моря знайшли великі запаси газу

Запаси газу становлять не менше 40 млрд кубометрів газу на площі 7 тисяч м квадратних Північно-західного шельфу Чорного моря», - додав Бояркін

Єдине в Україні геолого-розвідувальне судно «Іскатель» виявило 35 млрд кубометрів газу на Північно-західному шельфі Чорного моря (Одеська область).

Про це на прес-конференції в «Укрінформі» повідомив т.в.о. голови Державної служби геології та надр України Микола Бояркін, передає «Українська правда».

«Урядова програма-2020 передбачає повне забезпечення наших потреб власними енергоносіями. Плани амбітні, але досить реальні. Той факт, що Україна відновила пошук нафти та газу на шельфі Чорного моря, свідчить про титанічний зсув у геологорозвідці України», - заявив він.

«За нашими оцінками, запаси газу становлять не менше 40 млрд кубометрів газу на площі 7 тисяч м квадратних Північно-західного шельфу Чорного моря», - додав Бояркін.

Він також наголосив, що Україна має достатньо ресурсу для забезпечення власних потреб газом та має можливості його видобувати самостійно.

«40 млрд кубометрів - це наймінімальніші цифри, які можна було назвати, адже лише на двох обстежених ділянках згаданої площі в 7 тисяч м квадратних вже знайдено близько 35 млрд кубометрів газу. Ще залишається обстежити 6 ділянок, на яких запаси також дуже значні», - зазначив Бояркін.

Як повідомлялося, 17 листопада в Одесі відбувся відхід в 10-денний рейс єдиного в Україні науково-дослідного судна «Іскатель». Судно було відправлено після 3-річного сухого відстою.

 

 

 

 
Коментарі (0)