ГоловнаНовини ЖКГТеплоенергетикаНа складах ТЕС знаходиться вугілля на 38,8% менше, ніж має бути

На складах ТЕС знаходиться вугілля на 38,8% менше, ніж має бути

Станом на початок тижня вугілля марки "Г" на складах накопичено у 2 рази менше, ніж передбачає графік Міністерства енергетики
Станом на початок тижня вугілля марки "Г" на складах накопичено у 2 рази менше, ніж передбачає графік Міністерства енергетики, про це повідомила пресслужба ПрАТ "НЕК "Укренерго".
 
"Відповідно до графіка накопичення палива, затвердженого Міненерго, на складах ТЕС знаходиться на 38,8% менше, ніж має бути на 16 серпня. Зокрема, газового вугілля накопичено в 2 рази менше відповідно до графіка, тоді як антрацитового навпаки — на 1,5% більше", - йдеться у повідомленні.
 
У компанії наголошують, що загалом ситуація із накопиченням вугілля на складах ТЕС не змінюється та залишається критичною.
 
"Станом на ранок 16 серпня на складах ТЕС знаходиться 763 тис. тонн вугілля, що на 2,6% менше, ніж на початок попереднього тижня. Обсяг антрацитового вугілля на складах ТЕС з 9 серпня зріс на 4,6% до 273 тис. тонн, а газового – навпаки зменшився на 6,1% до 490 тис. тонн", - відзначили в "Укренерго".
 
На складах ТЕЦ, відзначає компанія, на 16 серпня знаходиться 185 тис. тонн, що на 1,1% більше, ніж станом на 9 серпня (183 тис. тонн).
 
Нагадаємо, Міністерство енергетики затвердило новий помісячний графік накопичення вугілля для теплоелектростанцій і теплоелектроцентралей.
 
Згідно з новим документом, на складах ТЕС і ТЕЦ до початку опалювального сезону має бути накопичено 3046,4 тис. тонн вугілля. Це понад два рази перевищує показник попереднього графіка, яким було встановлено план накопичення вугілля на рівні 1409,1 тис. тонн.
 
Коментарі (0)