ГоловнаНовини ЖКГБлагоустрійНа Софійській площі традиційно засвітили вогні на Головній ялинці країни

На Софійській площі традиційно засвітили вогні на Головній ялинці країни

У столиці, на Софійській площі, в День Святого Миколая традиційно засвітили вогні на Головній ялинці країни. Про це повідомив мер Києва Віталій Кличко.
У столиці, на Софійській площі, в День Святого Миколая традиційно засвітили вогні на Головній ялинці країни. Про це повідомив мер Києва Віталій Кличко.
 
«Цього року було багато дискусій – варто ставити ялинку чи ні. Зважаючи на те, що ми живемо в умовах воєнного стану, обстрілів та відключень електроенергії. Я вважаю, що ми ухвалили правильне рішення. Ялинка повинна бути! В наших дітей має бути свято!» – наголосив Віталій Кличко.
 
Він зазначив, що російським варварам не вдасться позбавити українців радості Різдва та Нового року.
 
«Цього року, звісно, формат святкувань інший. Та й ялинка не така велика й ошатна, як завжди. 12 метрів заввишки замість 31-го, як, наприклад, минулого року. І назвали ми її «Ялинкою незламності», – наголосив мер столиці.
 
Прикрасили новорічне дерево енергозберігаючими гірляндами, що світитимуться від генератора. Підсвічувати ялинку будуть щодня з 17:00 до 21:00. Також поруч з генератором облаштують точки для підзарядки гаджетів. Для цього найближчими днями облаштують спеціальний намет.
 
Головну ялинку України прикрасили іграшками минулих років – близько тисячею куль синіх і жовтих кольорів, білими голубами і прапорами країн, що допомагають Києву впоратися з викликами та наслідками війни. А також зображенням захисника Києва – Архистратига Михаїла. Верхівку ялинки вінчає герб України.
 

Встановили та прикрасили ялинку виключно за рахунок меценатів і бізнесу, генератор теж надали благодійники. Місто не витрачало на це коштів. Масових розважальних заходів, фудкортів, ярмарків та атракціонів на Софійській площі цьогоріч також не буде. 

 
Коментарі (0)