ГоловнаНовини ЖКГОпалювальний сезон 2023-2024На столичних ТЕЦ недостатній запас резервного палива

На столичних ТЕЦ недостатній запас резервного палива

На столичних ТЕЦ немає необхідного запасу мазуту на 10 днів. Закупити його київська влада планує тільки в листопаді.

 

На столичних ТЕЦ немає необхідного запасу мазуту на 10 днів. Закупити його київська влада планує тільки в листопаді.

Про це KV стало відомо з повідомлення на сторінці екс-мера Києва Леоніда Косаківського в соцмережі Фейсбук.

"Мазуту (потрібного 10-денного запасу резервного палива) на київських ТЕЦ немає! Це тільки озвучено заступником голови КМДА на сесії Київради. Такого ще не було. Тільки в листопаді планують внести зміни в бюджет і закупити його ", - написав Леонід Косаківський.

Він також додав, що мазут передбачений як резервне паливо при аварійних ситуаціях, несправності обладнання, обмеження поставок газу та інших форс-мажорних обставин.

Косаківський уточнив, що на ТЕЦ-5 знаходиться сховище на 110 тис. Тонн мазуту, а на ТЕЦ-6 - на 180 тис. Тонн.

"Ми свого часу традиційно запасати не менше 150-250 тис. Тонн мазуту, що дозволяло в разі непередбачених обставин забезпечувати теплопостачання Києва в осінньо-зимовий період протягом 25-30 днів. Зараз доведений план 45 тис. Але він не виконаний. Тепер в резервуарах порожньо. Це вже великі ризики для проходження осінньо-зимового максимуму ", - підсумував Леонід Косаківський.

Нагадаємо, Комісія столичної міськради з питань ЖКГ і ПЕК погодила текст мирової угоди між КП "Київтеплоенерго", ПАТ "Київенерго" і ПАТ "НАК" Нафтогаз України ". Таким чином, місто зобов'язується виплатити "Нафтогазу" близько 2,4 млрд гривень, які недоплатили свого часу "Київенерго" столичні споживачі тепла і гарячої води (ймовірно, мінімум половину цієї суми доведеться погашати за рахунок міського бюджету), і фактично погоджується з тим , що штрафи і пені за прострочення оплати за газ на столичну громаду вішатимуться згодом окремими рішеннями судів. Після "консумацію" 10 жовтня Господарським судом Києва даного мирової угоди, "Нафтогаз" протягом 5-ти днів повинен буде підписати з КП "Київтеплоенерго" договору на поставку газу за пільговою ціною.

 

 
Коментарі (0)