ГоловнаНовини ЖКГБудівництвоНа столичній Поштовій площі з'явиться музей

На столичній Поштовій площі з'явиться музей

Київрада прийняла рішення, яким зобов'язав інвестора на Поштовій площі внести зміни в договір і передбачити в проекті будівництва приміщення для музею

Київрада прийняла рішення, яким зобов'язав інвестора на Поштовій площі внести зміни в договір і передбачити в проекті будівництва приміщення для музею.

За ухвалення рішення проголосували 95 депутатів при мінімумі в 61.

"Ми всі розуміємо історично-культурне значення ареалу Поштовій площі, а також знахідок. Я радий, що ми відійшли від політичних баталій. Ми впевнено рухаємося далі, а результатом нашої роботи стане музейний простір на площі. Уже намічені подальші дії - проведення наради з залученням представників ініціативної групи від громадськості за погодженням нового технічного рішення і дорожньої карти з реалізації проекту, надання Міністерством культури дозволу археологам на проведення дослідження і т. д. ", - з аявіл заступник голови КМДА Валентин Мондрієвський.

Серед іншого, було взято до уваги зауваження про внесення змін до договору між КП "Дирекція будівництва шляхово-транспортних споруд" та Інститутом археології НАНУ про те, що археологічні дослідження проводяться не просто на об'єкті будівництва, а на ділянці в межах пам'ятки археології місцевого значення.

"Інвестор повинен в найкоротші терміни представити альтернативний проект зміцнення Поштовій. Коли проект буде узгоджений з усіма сторонами, Департамент охорони культурної спадщини зможе взяти припис на проведення будівельних робіт, а інвестор - зміцнити Поштову, що дасть археологам можливість завершити роботи", - додав чиновник.

 

 
Коментарі (0)