ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГНа «теплі кредити» виділили додаткові 100 млн грн

На «теплі кредити» виділили додаткові 100 млн грн

Рішенням уряду дію програми "теплих кредитів" продовжено відразу на три роки – 2018-2020 роки.

Рішенням уряду дію програми "теплих кредитів" продовжено відразу на три роки – 2018-2020 роки.

В четвер, на засіданні Уряду під головуванням Прем’єр-міністра України ВолодимираГройсмана вирішено збільшити фінансування програми «теплих кредитів» у 2017 році на 100 млн грнвідповідно до внесених змін у Державний бюджет України на поточний рік.

Відповідний проект рішення Уряду розроблено Держенергоефективності, зважаючи на надзвичайно високу затребуваність програми у суспільстві., йдеться в повідомленні Урядового порталу.

«Щоб задовольнити всезростаючий попит населення на державну підтримку при утепленні, впродовж року ми боролися за виділення додаткового фінансування. Як результат, ще влітку вдалося спрямувати 300 млн грн на програму, а цього разу – додаємо ще 100 млн гривень. Ці кошти буде направлено на компенсації фізичним особам, які утеплили індивідуальне житло за програмою», - прокоментував Голова Держенергоефективності Сергій Савчук.

Також рішенням Уряду вперше за час дії програми її продовжено відразу на три роки – 2018-2020 роки.

Довідково: Загалом за весь час дії програми більше 360 тис. сімей залучили «теплих кредитів» та інвестували в утеплення власного житла майже 5.3 млрд гривень. Уряд, у свою чергу, відшкодував населенню та ОСББ близько 1.8 млрд гривень.

Нагадаємо, раніше Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман заявив,  що до 2020 року Україна має стати енергонезалежною, збільшити видобуток українського газу, знизити споживання енергоресурсів і підвищити якість його використання.

Нещодавно голова Держенергоефективності Сергій Савчук закликав ОСББ та ЖБК проводити комплексну термомодернізацію будинків.

 

 
Коментарі (0)