ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГНа українців чекають єдині принципи формування тарифів

На українців чекають єдині принципи формування тарифів

В уряді ставлять за мету встановити єдині принципи і правила формування тарифів. При цьому наразі існує проблема із формуванням тарифів на утримання прибудинкових територій.

В уряді працюють над розробкою єдиних принципи і правила формування тарифів для всіх регіонів України. Про це заявив Прем'єр-міністр Микола Азаров у мережі Facebook.

«Встановити єдині тарифи по ЖКГ досить важко, тому що величезна різноманітність умов, які визначають формування тарифів. Проте встановити єдині принципи і правила формування тарифів ось те завдання, чим ми постійно займаємося», - написав Микола Азаров.

Також прем'єр додав, що наразі в країні встановлено більш-менш однакові принципи формування тарифів. Втім, єдине,  за словами Миколи Азарова,  що уряд поки не ще не зробив, - це тарифи на прибирання так званих прибудинкових територій.

«І це призводить до того (а ці тарифи відносяться до розряду нерегульованих), що тарифи на електроенергію, газ, тепло постійні, а тарифи на утримання та прибирання прибудинкових територій постійно ростуть», - сказав Микола Азаров.

Так, у зв'язку з цим Міністерству регіонального розвитку і ЖКГ доручено терміново підготувати такі єдині підходи. Адже подекуди витрати на прибирання території стали перевищувати вартість витрат на електроенергію і зміст самої квартири.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, замість підвищення тарифів для населення уряд України розглядає можливість залучення інвестицій для зниження собівартості комунальних послуг

 
Коментарі (0)