ГоловнаНовини ЖКГТранспортНа відновлення українських доріг потрібні десятки років

На відновлення українських доріг потрібні десятки років

Щоб привести українські дороги у належний стан, необхідно мінімум 10-15 років і постійне фінансування. На сьогодні, ремонту потребує понад 90% автомобільних доріг.

В Україні понад 90% автомобільних доріг потребують проведення капітального ремонту чи загалом реконструкції. Про це повідомив глава «Укравтодору» Андрій Батищев, передає «УНІАН».

За його словами, щоб привести у належний стан винятково дорожню мережу державного значення необхідно щонайменше 10-15 років і ритмічне фінансування в обсязі 40-50 млрд грн на рік.

«Хотів би зазначити, що нині цільові джерела фінансування не використовуються на розвиток дорожньої мережі, а є доходною частиною загального держбюджету і спрямовуються на інші потреби держави. За підрахунками спеціалістів Міністерства інфраструктури, до держбюджету з акцизів на дороги надходить близько 35 млрд грн на рік. Саме цих коштів і не вистачає нам для приведення українських доріг до належного експлуатаційного стану», - зазначив пан Батищев.

При цьому він додав, що зосередитись на проведенні капітального ремонту «Укравтодор» зможе тільки після завершення реформування дорожнього господарства – передачі автодоріг місцевого значення в управління обласних рад. А у перспективі – на базовий рівень, залишивши в сфері свого управління 35 тисяч км міжнародних, національних і регіональних доріг.

Нагадаємо, Кабмін розпорядився у січні освоїти більше 250 млн грн на ремонт та експлуатаційне утримання доріг. Однак, відповідне розпорядження уряд затвердив лише 27 січня, тобто цю суму було виділено на 2 робочих дні минулого місяця.

 
Коментарі (0)