ГоловнаНовини ЖКГУтилізація ТПВНа Вінніччині збудували новий полігон ТПВ

На Вінніччині збудували новий полігон ТПВ

В Тульчинській об'єднаній територіальній громаді на Вінниччині спорудили полігон для твердих побутових відходів вартістю 13,1 мільйона гривень.

Левову частку грошей громада отримала в рамках швейцарсько-українського проекту "Підтримка децентралізації в Україні" DESPRO. Зарубіжні інвестори надали 9,4 мільйона гривень, ще три мільйони -- кошти обласного бюджету, решта -- територіальної громади. За словами керівника ОТГ Валерія Вівсяного, відходи прийматимуть з райцентру та населених пунктів Кинашівської і Суворівської сільських рад. "Ми розробили стратегію інтегрованого поводження з твердими побутовими відходами, -- зазначив Валерій Вівсяний. -- Документом передбачено рекультивацію старого полігона, перший етап робіт вже виконано. Проведено роз'яснювальну роботу з роздільного збирання відходів. Показово, що на території ОТГ стало менше сміттєзвалищ.

Для обслуговування полігона придбано декілька одиниць нової техніки. Найбільш потужну з них -- бульдозер марки Caterpillar, вартістю 1,6 мільйона гривень -- передав директор Швейцарського бюро співробітництва в Україні Хольгер Тауш, який оглянув новий об'єкт. Механізований засіб використовуватимуть для ущільнення відходів, його купили за кошти DESPRO. У планах придбання сортувальної станції.

Завершується робота над облаштуванням ще одного полігона із сортувальною станцією в райцентрі Муровані Курилівці. "Опрацьовуємо комплекс питань із переробки твердих побутових відходів у містах Бар, Калинівка, Липовець, дуже активно працюють в цьому напрямі також Іллінці та Гайсин", -- наголосив голова Вінницької облдержадміністрації Валерій Коровій на засіданні круглого столу, що відбувся в Тульчині після відкриття нового полігона. Починаючи з 1 січня 2018 року в Україні набере чинності заборона на захоронення несортованого сміття. Учасникам засідання представили кращі практики в реалізації стратегії поводження з твердими побутовими відходами.

 
Коментарі (0)