ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГНа Волині продовжать експерементувати з оплатою електроенергії

На Волині продовжать експерементувати з оплатою електроенергії

У 2013 році у Волинській області буде продовжено експеримент з надання пільг у грошовій формі з оплати електроенергії.

Відповідне розпорядження Уряд прийняв на засіданні 14 грудня 2012 року, - інформує «Україну Комунальну» прес-служба Кабміну.

Документ розроблений з метою продовження проведення експерименту відповідно до постанови Кабінету Міністрів від 22 вересня 2010 року №866 «Про проведення у Волинській області експерименту з надання пільг у грошовій формі з оплати електроенергії».

Станом на 1 листопада 2012 року експериментом охоплено понад 102 осіби. З державного бюджету для надання пільг у грошовій формі з оплати електроенергії з початку року профінансовано 8,9 млн грн.

Надання пільг у грошовій формі з оплати електроенергії забезпечує адресність у здійсненні соціальних виплат, а також стимулює громадян економніше споживати енергоресурси. Мета експерименту, що проводиться на Волині, полягає в опрацюванні механізму надання пільг у грошовій формі.

За період проведення експерименту збережено належний рівень розрахунків населення за спожиту електричну енергію, виконуються побутовими споживачами-пільговиками умови договорів про користування електроенергією.

Враховуючи позитивний досвід проведення експерименту з надання пільг у грошовій формі, продовження роботи з реформування системи пільг, підвищення ефективності та адресності найбільш соціально вразливим верствам населення є необхідність у його продовженні.

 
Коментарі (0)