ГоловнаНовини ЖКГПодіїПрокуратура розкрила серію житлово-комунальних махінацій

Прокуратура розкрила серію житлово-комунальних махінацій

За наслідками перевірок Генпрокуратури виявлено низку порушень, у тому числі й кримінально караного характеру, у діяльності органів державної влади, місцевого самоврядування, підприємств, установ та організацій різних форм власності.

Генеральна прокуратура постійно приділяє увагу стану законності у сферах житлово-комунального господарства, будівництва житла тощо. За наслідками перевірок виявлено низку порушень, у тому числі й кримінально караного характеру, у діяльності органів державної влади, місцевого самоврядування, підприємств, установ та організацій різних форм власності. Про це «Україні Комунальній» повідомили у прес-службі Генеральної прокуратури.

Зокрема, за фактом незаконного перерахування коштів у сумі понад 1,7 млн грн, унаслідок чого підприємства-постачальники припинили надання комунальних послуг з електрозабезпечення, водо- та газопостачання, прокуратурою Печерського району м. Києва у вересні 2012 року порушено кримінальну справу стосовно керуючого санацією житлового підприємства.

Наразі триває судовий розгляд справи, порушеної прокуратурою Деснянського району міста Києва стосовно службових осіб навчального закладу та приватного товариства, які включили до актів роботи послуги, що фактично не виконувалися, на суму 4 млн грн та завищили загальновиробничі витрати на суму 500 тис грн.

У Житомирській області на розгляді у суді перебуває кримінальна справа, порушена прокуратурою м. Житомира стосовно службових осіб комунального підприємства, які незаконно реалізували житло, що призначалося для забезпечення громадян, які постраждали унаслідок Чорнобильської катастрофи. Унаслідок чого, державі завдано збитків на суму понад 2 млн грн.

 
Коментарі (0)