ГоловнаНовини ЖКГОСББЖитлові проблеми об'єднали мешканців Волині

Житлові проблеми об'єднали мешканців Волині

Чиновники Волинської області підтримали створення першого дорадчого органу об'єднань співвласників багатоквартирних будинків. Тепер в Україні розпочала роботу перша Обласна рада голів ОСББ.

Вчора у Луцьку за участю представників Мінрегіону, Національної ради з питань створення та забезпечення функціонування ОСББ та обласної влади відбулося перше засідання Обласної ради голів ОСББ Волині. Про це «Україні Комунальній» повідомили у прес-службі Волинської обласної державної адміністрації.

«У минулому році ми об’їздили усю область, де функціонують ОСББ. Я запропонував керівникам об’єднань створити дорадчий орган. І сьогодні ми започатковуємо обласну асоціацію голів ОСББ. Вона має бути рушійною силою у створенні і функціонуванні об’єднань співвласників багатоквартирних будинків», - наголосив  перший заступник голови Волинської облдержадміністрації Олександр Башкаленко.

Під час заходу обрали голову обласної ради голів ОСББ та її склад. Ним став президент Волинського інституту Підтримки та розвитку Громадських Ініціатив Петро Лавренюк.
 
Також було обговорено питання нормативно-правового забезпечення діяльності ОСББ, основні проблемні питання, що стримують їх розвиток, можливості модернізації багатоквартирних будинків через пільгове кредитування ОСББ, а також залучення коштів з додаткових джерел фінансування.

На сьогодні в області працює 404 об’єднання співвласників багатоквартирних будинків.

Як повідомляла «Україна Комунальна», нещодавно в Ужгороді відбувся круглий стіл на тему: «Обмін кращими практиками у вирішенні проблем діяльності ОСББ між Заходом та Сходом України» за участі голів ОСББ. Під час заходу було презентовано кращі приклади діяльності ОСББ у Закарпатській, Львівській, Луганській та Харківській областях.

 
Коментарі (0)