ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГНа Закарпатті кожна третя монетизована субсидія витрачається не за призначенням

На Закарпатті кожна третя монетизована субсидія витрачається не за призначенням

Фахівці ТОВ "Закарпатгаз Збут" провели аналіз оплати субсидіантами за спожитий у березні природний газ.

Фахівці ТОВ "Закарпатгаз Збут" провели аналіз оплати субсидіантами за спожитий у березні природний газ. Відповідно до результатів, 70% людей, що отримали монетизовану субсидію у квітні (за березень), сплатили за послуги газопостачання. Станом на кінець квітня кількість боржників-субсидіантів становила понад 30 тисяч. У березні (за лютий) рівень проплати субсидіантами становив лише 42,5%.

"Ми позитивно оцінюємо рішення Кабміну щодо переходу до повної монетизації субсидії, адже це – логічне продовження системних кроків в реформуванні сфери ЖКГ, енергетики та соціальної сфери. Однак, недотримання споживачами платіжної дисципліни за надані послуги зводить нанівець всі починання", – прокоментувала директор ТОВ "Закарпатгаз збут" Вікторія Томинець.

Товариство "Закарпатгаз збут", що є постачальником із спеціальними обов'язками на території Закарпатської області, наголошує: у травні відбувається перепризначення субсидії на наступний період. Запорукою призначення субсидії є відсутність заборгованості за житлово-комунальні послуги. Саме тому важливо не порушувати встановлені терміни оплати.

 

 
Коментарі (0)