ГоловнаНовини ЖКГТеплоенергетикаНа Запоріжжі модернізують малопотужні шкільні котельні

На Запоріжжі модернізують малопотужні шкільні котельні

За оперативними даними місцевих органів влади протягом 17 днів лютого цю суму вдалося скоротити ти на 1,3 млн грн, або на 3%.

Перший заступник голови обласної державної адміністрації Віктор Ємельяненко провів оперативну нараду з керівниками структурних підрозділів.

Про це «У.К.» повідомили у прес-службі Запорізької ОДА.

Відкриваючи нараду, посадовець запропонував детально зупинитися на проблемних питаннях, що виникли протягом минулого тижня. Зокрема, Віктор Ємельяненко порушив тему роботи загальноосвітніх навчальних закладів у складних погодних умовах.

Зокрема, минулого тижня через недотримання температурного режиму в кількох школах Михайлівського та Великобілозерського районів так і не поновили заняття після їх тимчасового призупинення через великі морози. За даними начальника управління освіти і науки облдержадміністрації Олександра Вєрозубова, нині  робота цих навчальних закладів відновлена.

«З понеділка всі запорізькі школи працюють в штатному режимі, у класах тепло, перебоїв з підвезенням дітей у сільській місцевості немає», - запевнив першого заступника голови облдержадміністрації О. Вєрозубов.

Однак для того, щоб не допустити повторення ситуації вже наступної зими до вирішення цього питання необхідно підійти системно. Тож заступник голови ОДА Микола Ярмощук надав доручення управлінню освіти і науки провести моніторинг котелень, які не забезпечують нормальний тепловий режим у начальних та дошкільних закладах, для того, аби влітку провести модернізацію малопотужних котелень. 

Ще одне проблемне питання, яке перебуває на постійному контролі обласної влади  – рівень заборгованості із заробітної плати на підприємствах регіону.

За даними начальника управління праці та соціального захисту населення ОДА Віктора Панкратова, станом на 01.02.2012 борги запорізьких підприємств становлять 51,9 млн грн.

Разом з тим, за оперативними даними місцевих органів влади протягом 17 днів лютого цю суму вдалося скоротити ти на 1,3 млн грн, або на 3%. 

Це відбулося за рахунок погашення  заборгованості на економічно активних підприємствах, а також частково на підприємствах-банкрутах. Однак залишається відкритим питання щодо ситуації на заводі «Іскра». Підприємство, не зважаючи ні на що, системно продовжує нарощувати борги.

Підбиваючи підсумки оперативної наради, перший заступник голови ОДА Віктор Ємельяненко нагадав, що 23 лютого відбудеться засідання чергової сесії обласної ради, на якому депутати розглянуть стратегічні для регіону питання щодо пріоритетів розвитку області у 2012 році, а також щодо розподілу фінансових ресурсів. Відтак усі керівники управлінь мають долучитися до роботи депутатських комісій для того, щоб під час самого засідання не виникло непорозумінь або спірних моментів.

Анна Недогибченко

 
Коментарі (0)