ГоловнаНовини ЖКГЖитлоНа житло для переселенців Україна отримає від Німеччини кредит на 22 мільйони євро

На житло для переселенців Україна отримає від Німеччини кредит на 22 мільйони євро

Німеччина виділить Україні кредит на 22 мільйони євро на житло для переселенцевГерманія надасть Україні через Банк розвитку KfW 22,1 млн євро на будівництво і ремонт житла

 

Німеччина виділить Україні кредит на 22 мільйони євро на житло для переселенцевГерманія надасть Україні через Банк розвитку KfW 22,1 млн євро на будівництво і ремонт житла для тимчасово переміщених осіб і місцевих жителів Краматорська та Сєвєродонецька.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій, передає БізнесЦензор.

"Міжнародна організація з міграції (МОМ) побудує і відремонтує житло для понад півтисячі сімей, що залишилися без даху над головою в результаті збройної агресії РФ на сході України. Більше 80% з тих, хто отримає нове житло - внутрішньо переміщені особи (ВПО), 20% - місцеві жителі Краматорська (Донецька обл.) та Сєвєродонецька (Луганська обл.). профінансують роботи уряд Німеччини через Банк розвитку KfW. ", - сказано в повідомленні.

Це передбачається меморандумом про співпрацю в рамках реалізації проекту "Покращення житлових умов внутрішньо переміщених осіб на сході України", підписаному Міністерством з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України та МОМ, міською радою Краматорська і Цивільно-військової адміністрацією Сєвєродонецька

В цілому планується побудувати 500 квартир і додатково купити 60 квартир в Краматорську і Сєвєродонецьку, які будуть надані переселенцям і місцевим жителям в оренду за помірну орендну плату з подальшим правом викупу.

Проект триватиме п'ять років, його загальний бюджет складе 22,1 млн євро.

"Реалізація проекту розрахована до 2025 року. Він повинен забезпечити житлом близько 1 500 внутрішньо переміщених осіб ... Для цього в міністерстві буде створено наглядову раду за участю всіх зацікавлених сторін", - йдеться в повідомленні відомства.

Як відзначають в Мінреінтеграціі, це друга фаза проекту щодо забезпечення житлом переселенців і жителів підконтрольної уряду території України.

Перший етап передбачає надання Україні гранту в 25,5 млн євро урядом Німеччини.

 

 
Коментарі (0)