ГоловнаВибір редакціїЖитлоХарків виділить мільйони на житлові програми

Харків виділить мільйони на житлові програми

У Харкові на житлові програми з міського бюджету на 2016 рік виділять 30 млн грн. Гроші будуть направлені на розвиток молодіжного житлового кредитування та на реалізацію програми будівництва доступного житла.

У Харкові на реалізацію житлових програм у 2016 році з міського бюджету передбачено 30 млн грн. Про це «Україні Комунальній» повідомили у прес-службі Державного фонду сприяння молодіжному житловому будівництву.

Зокрема, Харківською міськрадою на фінансування міської цільової програми молодіжного житлового кредитування виділять 5 млн грн.

У свою чергу, ще 25 млн грн планується використати на реалізацію міської соціально-економічної програми будівництва (придбання) доступного житла, у тому числі:

- 5 млн грн на кредитування учасників бойових дій в зоні АТО. Перший такий кредит вже був наданий у поточному місяці;

-  5 млн грн на довгострокове кредитування  працівників бюджетних установ Харкова на будівництво (придбання) доступного житла;

-  5  млн грн на традиційну держпідтримку на будівництво доступного житла, відому як «30/70»;

- 10  млн грн на забезпечення доступним житлом працівників підприємств міста. При цьому, участь підприємств передбачає надання підтримки учасникам програми отримати фінансову підтримку в розмірі до 40% вартості житла, що будується за програмою.

Нагадаємо, раніше Комітет Верховної Ради з питань будівництва, містобудування і житлово-комунального господарства наполягав передбачити два мільярди грн у Держбюджеті-2016 на житлові програми. Зокрема, 1 млрд грн – безпосередньо на державні житлові програми, а 1 млрд грн – на надання пільгових кредитів молоді на будівництво і придбання житла.
 

 
Коментарі (0)