ГоловнаНовини ЖКГОпалювальний сезон 2023-2024На Житомирщині без опалення замерзає близько 500 родин

На Житомирщині без опалення замерзає близько 500 родин

В місті Овруч Житомирської області влада вирішила відмовитися від центрального опалення на користь індивідуального.

Міські котельні відключили, і в результаті близько 500 родин залишилися без тепла - малозабезпеченим і пенсіонерам ніде дістати 15 тис. грн на обладнання котельні в своїй квартирі, пише ZN.UA.

Місцева влада пропонує мізерні дотації - 1,5 тис. грн матеріальної допомоги, які не можу вирішити проблему.

За інформацією овруцького правозахисника Сергія Корнійчука, близько 500 сімей міста так і живуть в холоді. При цьому близько 300 з них вже змонтували в своїх квартирах опалювальні системи, але газовики не квапляться подати газ. Зверталися овручани зі скаргами в Кабмін, Генеральну прокуратуру, адміністрацію президента, але поки звідти надходять лише повідомлення про те, що скарги отримали.

Коментуючи ситуацію, заступник міського голови Овруча Андрій Гуденко зазначив, що наразі влада вивчає реальне матеріальне становище малозабезпечених і той, хто дійсно потребує допомоги, отримає її. Однак мова йде лише про півтори тисячі гривень.

«Так, це не повне вирішення проблеми, але чим можемо, тим допомагаємо. Депутати облради прийняли рішення виділити з бюджету 100 тис. грн для допомоги малозабезпеченим. Але якщо ми не перейдемо на індивідуальне опалення, у нас не буде коштів, щоб подавати воду в місто, щоб підмітати вулиці і так далі», - сказав він.
Фактично в овручан залишається тільки такий вибір: знаходити гроші на індивідуальне опалення або замерзати.

 
Коментарі (0)