ГоловнаНовини ЖКГПодіїНа житомирщині понад 6 тис. учасників АТО отримали дозволи на відведення землі

На житомирщині понад 6 тис. учасників АТО отримали дозволи на відведення землі

За результатами розгляду заяв військові отримали 6 232 дозволи на розроблення землевпорядної документації щодо відведення земельних ділянок загальною площею 5 673 гектари.
З часу запровадження ініціативи про забезпечення земельними ділянками  учасників антитерористичної операції та членів їх родин до Головного управління Держгеокадастру у Житомирській області та органів місцевого самоврядування регіону із заявами про отримання земельних ділянок звернулись 11 474 учасники АТО.
 
За результатами розгляду заяв військові отримали 6 232 дозволи на розроблення землевпорядної документації щодо відведення земельних ділянок загальною площею 5 673 гектари. Завершили процедуру оформлення землі у власність 1 809 військовослужбовців.
 
Безпосередньо до Головного управління Держгеокадастру у Житомирській області за цей період подали заяви 6 748 учасників АТО. З них 4 435 військовослужбовців отримали дозволи на розробку проектів землеустрою на земельні ділянки загальною площею 5 152 гектари. У власність військові вже оформили 1 192 ділянки загальною площею 1 159 гектарів.
 
Із земель державної власності учасники АТО отримають ділянки для ведення особистого селянського господарства – 2 662 ділянки загальною площею 4 967 гектарів. Ще 1 769 наділів загальною площею 185 гектарів призначені для індивідуального садівництва, а також 4 земельні ділянки загальною площею 0,4 гектара – для індивідуального дачного будівництва.
 
Для забезпечення потреб учасників АТО на території Житомирської області зарезервовано 8 727 гектарів земель державної та комунальної власності. З них переважна більшість – 7 791 гектар – призначена для ведення особистого селянського господарства.

Довідково
Надання у власність земельних ділянок учасникам АТО здійснюється у порядку визначеному статтею 118 Земельного кодексу України, за умови, що такий громадянин не скористався своїм правом на безоплатне отримання у власність земельної ділянки відповідного цільового призначення та надав документ, який посвідчує його участь в АТО.

На сайті Держгеокадастру розміщена покрокова схема дій для допомоги учасникам АТО та членам родин загиблих воїнів, котрі бажають отримати земельні ділянки. Роз’яснення складено з урахуванням запитів, які найчастіше надходять до земельного відомства. 

 
Коментарі (0)