ГоловнаНовини ЖКГАльтернативна енергетикаНа Житомирщині запустили біоТЕС вартістю понад EUR10 млн

На Житомирщині запустили біоТЕС вартістю понад EUR10 млн

Новозбудована станція здатна забезпечити безперебійну подачу електроенергії в період пікових навантажень і зможе відпускати в енергомережу понад 40 млн кВт-год електроенергії щорічно.
У м.Овруч (Житомирської обл.) запустили в експлуатацію Поліську теплоелектростанцію (ТЕС). Станція працює на біопаливі, має потужність 5,9 МВт. Вартість проекту склала вартістю понад EUR10 млн. Про це повідомляє Біоенергетична Асоціація України.
 
Новозбудована станція здатна забезпечити безперебійну подачу електроенергії в період пікових навантажень і зможе відпускати в енергомережу понад 40 млн кВт-год електроенергії щорічно, що суттєво покращить енергобаланс області та району.
 
Поліська ТЕС разом із плантаціями енергетичної верби утворила зелений енергетичний кластер – повний цикл від вирощування палива до виробництва електроенергії. Станція працює на біомасі – залишках деревини від деревообробної промисловості, санітарного очищення лісів та енергетичній вербі, яка вирощується поруч з ТЕС.
 
На самій Поліській ТЕС створено 50 робочих місць і ще 200-300 робочих місць – у сфері заготівлі та доставки тріски деревини.

До того ж, планується розширювати площу енергетичної верби поруч з ТЕС (наразі вона складає 12 га), щоб збільшити об’єм власної сировини. 

 
Коментарі (0)