ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняРозподіляти і постачати газ будуть за нових умов

Розподіляти і постачати газ будуть за нових умов

З 17 березня набрали чинності Типові договори на розподіл та постачання природного газу за регульованим тарифом. Відтак, суб’єктам, що здійснюють господарювання у цій сфері потрібно привести договірні відповідності згідно з вимогами договорів.

Відсьогодні в Україні набрали чинності Типові договори на розподіл природного газу та постачання природного газу за регульованим тарифом. Про це «Україні Комунальній» повідомили у прес-службі Національної комісії, що здійснює регулювання у сфері енергетики та комунальних послуг.

«Типові договори нададуть можливість юридично відокремити суб’єкти господарювання ринку природного газу, що входять до складу вертикально інтегрованої господарської організації», - йдеться у повідомленні.

Відтак, повинні бути створені окремі суб’єкти господарювання - юридичні особи, які будуть здійснювати діяльність з розподілу природного газу або постачання природного газу за регульованим тарифом.

Для приведення договірних відносин у відповідність до вимог Типових договорів у таких суб’єктів господарювання є два місяці з дати офіційного оприлюднення договорів.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, Президент наклав вето на законопроект, який зобов'язав Нацкомісію, а також інші державні органи погоджувати з КМУ тарифи, які встановлюються на рівні нижче економічно обґрунтованого.

 
Коментарі (0)