ГоловнаНовини ЖКГПодіїНабув чинності єдиний стандарт: USB-C має стати стандартним для смартфонів

Набув чинності єдиний стандарт: USB-C має стати стандартним для смартфонів

Директива передбачає, що протягом двох років, до 28 грудня 2024 року більшість мобільних електронних гаджетів, що використовуються на території Європейського Союзу, повинні будуть заряджатися через порт USB Type-C
Директива про радіообладнання, яка передбачає введення на території Європейського Союзу єдиного стандарту USB Type-C зарядних пристроїв для всіх гаджетів, набула чинності 27 грудня, повідомляє Європейська правда. 
 
Директива передбачає, що протягом двох років, до 28 грудня 2024 року більшість мобільних електронних гаджетів, що використовуються на території Європейського Союзу, повинні будуть заряджатися через порт USB Type-C. 
 
USB-C має стати стандартним для смартфонів, планшетів, цифрових камер, навушників, гарнітур, портативних ігрових консолей, портативних колонок, електронних рідерів, клавіатур, мишок, портативних навігаційних систем і навушників. 
 

Для ноутбуків термін продовжено ще майже на півтора року - до 28 квітня 2026-го. Крім того, Європейська комісія може з 2025 року і через кожні п'ять років після цього розширювати категорію пристроїв, на які поширюється дія директиви. Держави-члени повинні імплементувати положення директиви до національного законодавства до 28 грудня 2023 року. 

 
Коментарі (0)