ГоловнаНовини ЖКГПодіїНАБУ відкрило провадження проти НКРЕКП

НАБУ відкрило провадження проти НКРЕКП

НАБУ відкрило провадження проти посадових осіб Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг
НАБУ відкрило провадження проти посадових осіб Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг, повідомляє ТСН.
 
У бюро підозрюють, що чиновники могли діяти в інтересах компанії ДТЕК Ріната Ахметова. Зокрема, Нацкомісія і Мінпаливенерго два рази надавали кошти зі спецрахунку державного підприємства "Енергоринок" на закриття боргів саме цьому учаснику ринку.
 
Фактично, ДТЕК одержала майже 90% зі спецрахунку, а ось інші компанії, в тому числі і державні, не отримали майже нічого, хоча закон зобов'язував розділити кошти між усіма виробниками електроенергії.
 
Як повідомлялося, за 2017 рік, коли в Україні діяла скандальна формула на вугілля "Роттердам плюс", компанія ДТЕК мільярдера Ріната Ахметова
 
За рік "Роттердама +" EBITDA енергокомпаній Ахметова зросла на чверть - до 23 мільярдів гривень

збільшила на чверть показник EBITDA в порівнянні з попереднім роком. В скороченому неаудітованом фінансовому звіті компанії, оприлюдненому інвесткомпанією "Конкорд капітал", зазначено, що річний EBITDA (операційний прибуток до сплати відсотків, податків і амортизації) усієї групи становить 23 млрд грн, тоді як в 2016 році він склав 17,8 млрд грн. У доларовому еквіваленті зростання показника склало 24% до 865 млн доларів. 

 
Коментарі (0)