ГоловнаНовини ЖКГПодіїНАБУ завершили розслідування за підозрою ексзаступника Мінрегіону щодо закупки генераторів

НАБУ завершили розслідування за підозрою ексзаступника Мінрегіону щодо закупки генераторів

НАБУ та САП завершили розслідування за підозрою колишнього заступника міністра розвитку громад, територій та інфраструктури, а також його довіреної особи, підприємця і двох його спільників.
НАБУ та САП завершили розслідування за підозрою колишнього заступника міністра розвитку громад, територій та інфраструктури, а також його довіреної особи, підприємця і двох його спільників.
 
Топпосадовця підозрюють у проханні  неправомірної вигоди у 40 млн грн та одержанні її частини у вигляді $400 тис, про це повідомила пресслужба НАБУ. 
 
Влітку 2022 року Кабмін виділив 1,41 млрд грн на закупівлю обладнання, аби забезпечити населення альтернативними джерелами світла, тепла і водопостачання у зимовий період на тлі руйнування об‘єктів критичної інфраструктури. Як встановило слідство, частину цих коштів привласнив топпосадовець міністерства. Вступивши у змову з групою осіб та використавши своє службове становище, він забезпечив укладення договорів поставки за ціною на 25-30% вищою за ринкову з наперед визначеними компаніями. Ті ж мали передати як «винагороду» 7-10% від суми контракту. 
 
«Щоб мінімізувати ризик викриття, учасники злочину вдалися до конспірації: неправомірну вигоду, яка за першим траншем становила $400 тис. передали довіреній особі заступника міністра у Львові. Невдовзі після одержання коштів, антикорупційні органи затримали цю людину та ще чотирьох учасників злочину, із заступником міністра включно. Також вилучили $400 тис.  неправомірної вигоди», - говориться в повідомленні. 
 
Нагадаємо, 21 січня НАБУ провело обшуки та затримало заступника міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Василя Лозинського.
 

Розслідування ведеться за статтями 364 (зловживання владою або службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки) та 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою у великому розмірі або вчинене службовою особою, яка займає відповідальне становище, або за попередньою змовою групою осіб, або повторно, або поєднане з вимаганням неправомірної вигоди). 

 
Коментарі (0)