ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГНАБУ: Збиток від Роттердам + склав 39 мільярдів грн

НАБУ: Збиток від Роттердам + склав 39 мільярдів грн

Під час досудового розслідування НАБУ встановило факти втручання представників ДТЕК в діяльність голови НКРЕКУ.

Під час досудового розслідування НАБУ встановило факти втручання представників ДТЕК в діяльність голови НКРЕКУ.

За результатами попереднього розслідування Національного антикорупційного бюро, впровадження формули «Роттердам +», завдало державі збитків на 39 млрд гривень. Про це НАБУ, практично завершило розслідування у цій справі, повідомив у відповідь на запит ZN.UA.

«Впровадження« формули Роттердам + »вплинуло не тільки на збільшення оптової ринкової ціни електроенергії, яка в кінцевому рахунку сплачена всіма її споживачами, а й на перерозподіл фінансового ресурсу ринку енергетики між суб'єктами цього ринку, зокрема, порушені економічні інтереси суб'єктів генерації державного сектора економіки . Таким чином, впровадження «формули Роттердам +» мало наслідком порушення громадських і державних інтересів на суму понад 39 млрд грн. Розмір збитку встановлений на підставі ряду науково-економічних досліджень та судових експертиз », - повідомили в НАБУ.

Згідно, наданої бюро інформації, досудовим розслідуванням встановлено факти втручання представників ДТЕК в діяльність глави НКРЕКУ Дмитра Вовка і члена комісії Володимира Євдокимова з метою прийняття регуляторних рішень в інтересах приватної компанії, а саме: впровадження так званої формули «Роттердам +». НАБУ стверджує, що готове довести в суді не тільки дію, але і сам факт того, що Роттердамська формула створювалася безпосередньо в ДТЕК.

 

 
Коментарі (0)