ГоловнаГоловнеНовини ЖКГНацкомпослуг видаватиме ліцензії по-новому

Нацкомпослуг видаватиме ліцензії по-новому

Регулятор затвердив нові умови ліцензування діяльності з виробництва, транспортування та постачання теплової енергії та води

Національна комісія, яка здійснює держрегулювання в сфері комунальних послуг на своєму засіданні затвердила постанови, якими визначаються ліцензійні умови на здійснення госпдіяльності з виробництва, транспортування та постачання теплової енергії, централізованого водопостачання водовідведення. Нагадаємо, що регулятор не ліцензує виробництво теплової енергії з використанням альтернативних джерел. За словами члена Нацкомуслуг Юрія Хіврича, відповідні постанови будуть направлені на реєстрацію до Міністерства юстиції і після цього вступлять в силу.

Як раніше повідомляла «У.К.», документами комісія має намір врегулювати правовідносини, що стосуються дій регулятора та обласних держадміністрацій з видачі дозволів на здійснення діяльності тепло-і водопостачальних підприємств. Зокрема, пропонується, що ліцензувати діяльність великих компаній, щорічно поставляють споживачам не менше 18 тис. гігакалорії тепла, буде Нацкомуслуг. Постачальникам, що надають менший обсяг ресурсу, дозвіл видаватимуть місцеві органи влади. Ліцензіатами комісії також стануть всі водопостачальні підприємства, що надають послуги в населених пунктах, де проживає більше 40 тис. чоловік, тоді як зараз цей поріг становить 100 тис. Отримати ліцензію зможуть ті підприємства, які оснащені приладами технологічного обліку, надали комісії економічні обгрунтування розрахунків тарифів на послуги, а також надали технічні характеристики обладнання. Нагадаємо, що здійснювати діяльність з надання комунальних послуг без ліцензії підприємствам заборонено.

 
Коментарі (0)