ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГНацкомпослуг визначилася з тарифом на водопостачання

Нацкомпослуг визначилася з тарифом на водопостачання

В середньому по Україні, тариф станом на 01.01.2012 складав 4,24 грн/куб.м. (в тому числі водопостачання - 2,28 грн/куб.м. та водовідведення - 1,96 грн/куб.м.).

10 лютого 2012 року відбулося відкрите засідання Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері комунальних послуг.

Про це «У.К.» повідомили у прес-службі Нацкомпослуг.

На засіданні Комісії були ухвалені рішення про затвердження тарифів шляхом коригування «енергетичної складової» на послуги централізованого водопостачання та водовідведення для побутових споживачів 46-и підприємствам з 1 березня 2012 року.

«Комісія відкоригувала тарифи на послуги централізованого водопостачання та водовідведення по одній складовій - ціна на електроенергію. Це планова робота, адже Комісія уважно вивчає кожну складову собівартості тарифу по кожному підприємству, і ми дуже виважено підходимо до кожної цифри, яку подають підприємства. В середньому по Україні тариф зріс на 7,8%», - прокоментував ухвалені рішення Голова Нацкомпослуг Валерій Саратов.

В середньому по Україні, тариф станом на 01.01.2012 складав 4,24
грн/куб.м. (в тому числі водопостачання - 2,28 грн/куб.м. та водовідведення - 1,96 грн/куб.м.). З 01.03.2012 року середній тариф по Україні буде складати 4,57 грн/куб.м. (в тому числі водопостачання - 2,46 грн/куб.м. та водовідведення - 2,11 грн/куб.м.).

Також Валерій Саратов звернувся до громадян України з проханням
поставитися до цього підвищення з розумінням. Адже воно відбулося внаслідок зростання ціни на електроенергію: «Ми повинні це враховувати, інакше водоканали просто не зможуть подати воду
споживачам».

Анна Недогибченко

 
Коментарі (0)