ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГНацкомісія «підтягнула» іноземців до перевірки тарифів на газ

Нацкомісія «підтягнула» іноземців до перевірки тарифів на газ

Нацкомісія створила спеціальний орган, який займатиметься перевіркою цін на газ для населення. Більшість учасників групи – представники аудиторських компаній «Великої четвірки».

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг створила Робочу групу з перевірки обґрунтованості тарифів на газ для населення. Відповідне рішення відображено в Наказі №178 від 02.06.2015 року, повідомляє прес-служба НКРЕКП.

Зокрема, зазначається, що до складу новоствореного органу входять представники аудиторських компаній «Великої четвірки», які й повинні забезпечити прозору перевірку та розкрити інформацію щодо встановлення роздрібних цін на природний газ для населення.

Переважну більшість учасників Робочої групи становлять саме представники іноземних компаній.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, з 2 червня набирали чинності зміни до Порядку встановлення роздрібних цін на природний газ для населення. Вони затверджені постановою Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП), від 16 квітня 2015 №1249.

 
Коментарі (1)
Коля Пухов
03 Червня 2015 p. 15:57
Якщо у квартирі немає лічильника газу, то оплата за газ може нараховуватись відповідно до норм споживання. Але шахрайство полягає у тому, що норми споживання при цьому беруть старі ( у два рази більші), а ціну нову (у три рази більшу). -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Думаю,що нижчеописаний трюк призваний замаскувати це шахраювання. Кияни останні два місяці отримують недооформлені бланки рахунків для оплати за газ, а саме: у рахунку надрукована нарахована сума лише у лівій частині рахунка, тобто лише у тій частині, яка після оплати залишається у споживача. У правій частині рахунка нарахована сума не надрукована, але споживач повинен у правій частині заповнити від руки графу "разом до сплати". Отже, дивлячись на праву частину рахунка виходить, що споживач нібито сам, із своїх власних намірів та побажань, вирішив заплатити записану ним суму... .