ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГНацкомісія «повісила» на киян плату за обслуговування теплопунктів

Нацкомісія «повісила» на киян плату за обслуговування теплопунктів

Нацкомісія, що здійснює держрегулювання у сферах енергетики та комунальних послуг своїм рішенням заборонила «Київенерго» та ЖЕО укладати договори на компенсацію витрат з утримання теплового обладнання.

ПАТ «Київенерго» більше не матиме змоги укладати договори з ЖЕО на компенсацію витрат з утримання індивідуального теплового обладнання. Відповідне рішення прийнято Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП), передає прес-служба «Київенерго».

«Так, відповідно до листа НКРЕКП від 17.08.2015 №8562/18/61-15 технічне обслуговування індивідуального теплового пункту, який не є у власності «Київенерго» , має здійснюватися за рахунок виконавця послуг з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій шляхом включення цих витрат до структури тарифу на послуги з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій», - наголошується в повідомленні.

Примітно, що витрати на технічне обслуговування та ремонт конструктивних елементів внутрішньобудинкових систем гарячого водопостачання та централізованого опалення включаються до тарифу на послугу з утримання будинків, споруд та прибудинкових територій згідно з Порядком формування тарифів на відповідні послуги, що затверджений постановою Кабінету Міністрів України від 01.06.2011 № 869.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, «Київенерго» запровадило практику виїзного обслуговування клієнтів. Тепер звернутися до компанії без черги зможуть мешканці не тільки Голосіївського району, а й Дніпровського, Деснянського, Святошинського, Оболонського.

 
Коментарі (0)